Advokatblogger.no

En blogg fra Codex Advokat

Selge bolig privat

Del oss

finn.no salg av bolig

De fleste boligeiere gjennomfører salg av bolig kun noen få ganger i løpet av et liv. For mange er dette ukjent terreng, og boligeiere støtter seg til fagpersoner innenfor bransjen. Det kan imidlertid være mye penger å spare ved å gjøre en del av jobben ved å selge bolig privat.

En god start på boligsalget starter med klargjøring av bolig. Salgstips og tips til hvordan du klar boligen før salg finner du her.

Videre kan gode bilder være avgjørende for et godt boligsalg. Innleie av profesjonell fotograf er en god investering ved salg av bolig. I tillegg er det fornuftig å innhente verdi- og lånetakst, alternativt boligsalgsrapport fra takstmann. Kjøper etterspør ofte dette.

Mange boligselgere har benyttet seg av muligheten til å annonsere salg av egen eiendom etter at www.finn.no åpnet opp for at privatpersoner kan annonsere her. Man når på denne måten ut til det samme markedet som en eiendomsmegler.

Gi et godt inntrykk på visning

Når boligen er klar, annonsen er publisert og du har lag et prospekt som inneholder opplysninger som er av betydning for kjøper, er neste steg å gi et godt inntrykk på visning.

Det er ofte små ting som skal til for at noen liker eiendommen, og vil legge inn bud. Det kan være stemningen og atmosfæren i nettopp din eiendom som har betydning for flere. Det kan være nærhet til barneskolen, kort vei til bussholdeplass og infrastruktur generelt. Det er du som boligeier som kjenner best til område, og kan gi den beste informasjonen til besøkende på visning.

Etter avholdt visning har man forhåpentligvis noen som ønsker å gi bud på eiendommen. Kanskje mottar du flere bud og opplever en budrunde på boligen.

Etter salget er gjennomført

Slutten av boligesalget nærmer seg, og forhåpentligvis oppnår man en pris man er fornøyd med. Når pris og overtagelsestidspunkt er avtalt er det kun den formelle delen som gjenstår, kjøpekontrakt, oppgjør og tinglysing. Her kan vi bistå og ordne det som trengs etter et gjennomført salg av bolig privat.

Dersom du ønsker å selge bolig privat, men behøver hjelp til deler av boligsalget, bistår vi gjerne. Vi tilbyr disse tjenestene:

Se her for fullstendig prisliste på tjenestene vi tilbyr ved salg av bolig.

Ta gjerne kontakt med oss i Codex advokater dersom du har spørsmål. Vi bistår med salg av din bolig!