Advokatblogger.no

En blogg fra Codex Advokat

Selge bolig selv

Selge bolig selv
Del oss

Selge bolig selv, annonsering, visning, kontrakt, oppgjør

Har du allerede funnet kjøper?
Ønsker du å selge bolig selv uten bruk av megler?
Eller ønsker du kanskje bistand til deler av prosessen ved salg av bolig?

Vi gir deg en kort oversikt over viktige ting å huske på dersom du skal selge bolig selv.

Annonsering og visning

Fra 2010 har privatpersoner hatt muligheten til å annonsere egen bolig for salg på finn.no. Mange ønsker å spare penger ved å selge bolig selv. Ved annonse på www.finn.no når man ut til det samme markedet som en megler.

Her er noen tips til hvordan gjøre klar boligen for salg og gjennomføring av visning:

Gjør boligen klar for salg

Visning

  • Vær tilgjengelig og besvar spørsmål
  • Trekk frem positive forhold/egenskaper ved boligen
  • Ta kontakt med interessenter og følg opp etter visning

Budrunde og overtakelse

Når man etterhvert får inn bud er det et par forhold man bør merke seg. Hvor lenge står budet? Er det forbehold knyttet til budet? Har budgiver finansiering i orden? Ved aksept av bud er det viktig at man også avtaler tidspunkt for overtagelse. Da slipper man unødig diskusjon i etterkant.

Les mer om budgivning her!

Kontrakt og oppgjør

Etter boligen er solgt, er det i mange tilfeller behov for å engasjere en mellommann for å utarbeide kjøpekontrakt, samt gjennomføre det økonomiske oppgjøret. At en mellommann hjelper til med kontrakt og oppgjør kan være både en trygghet  for kjøper og selger. Ofte vil kjøpers bank til og med kreve at det er engasjert en mellommann slik at de til enhver tid har sikkerhet for utbetalt kjøpesum.

Ønsker du bistand til boligsalget?

Vi i Codex Advokat Oslo AS, eiendomsadvokater, har lang erfaring med alle aspekter ved boligsalg over hele landet. Vi hjelper til med hele boligsalget eller kun bistand ved boligoppgjøret dersom du ønsker og selge boligen selv.

Vi responderer raskt, og er opptatt av personlig kontakt gjennom hele oppdragstiden. Ta kontakt med oss i dag og få hjelp av våre erfarne eiendomsadvokater!